din dor și pasiune

P.S. cumpără tu vinul pentru diseară

P.S. cumpără tu vinul pentru diseară

În fiecare oraș există Cea mai bună cramă de vinuri. Cine a cumpărat de acolo, știe că vinul din cramă nu suportă comparație pe lângă vinul din magazin. E proaspăt, tulburător, fără gust de sulf, și dacă nu îl bei în 2-3 zile, începe să nu mai fie bun.  Drept urmare, primul meu sfat este să căutați care este pentru…

Mai mult

Refreshed Hummus

Refreshed Hummus

Humusul a fost întotdeauna o rețetă orientală pe ușor de făcut, teribil de gustoasă și de asemenea atotcuprinzător de sățioasă. Am adoptat-o, am modificat-o după bunul plac și am impresionat mereu oaspeții dragi cu ea, pentru că nu e tocmai… obișnuită românilor. Cu pâine prăjită, proaspătă sau lipie, hummusul crește inimile așa cum cresc cozonacii în cuptor, de Crăciun. Memento:…

Mai mult

Deliciu auriu de toamnă

Deliciu auriu de toamnă

De la prima adiere de vânt rece la prima cădere de frunze, confirmare a venirii anotimpului toamna, sunt copleșit de un oarecare sentiment de melancolie. Pregătirile culinare ce aduc acest anotimp, cuptoare pline de mâncăruri delicioase ce în vară nu se prea fac, pâine, cozonaci, diferite legume și cărnuri înăbușite la cuptorul bine încins. Îmi aduc aminte de bunica mea,…

Mai mult

Mămăligă… din altă ligă

Mămăligă… din altă ligă

Când totul pare să fie numai împrumutat, și mâncarea cu care am crescut parcă e prea grea de servit printre toate alergăturile agitate ale zilei, începi să creezi. Imaginația ajunge, când pofta e mare. Puțină conștiință a artei gătitului este necesară, dar odată făcută, o dăm mai departe. Așadar! Azi vorbim despre altfel de mămăligă cu brânză. Total altfel. Ingrediente…

Mai mult

Fish & Chips doldora de arome

Fish & Chips doldora de arome

Am mâncat prima dată Fish & Chips modern la un restaurant din Brașov și am reușit să nu găsesc gustul copilăriei mele, plină toată de pește proaspăt din Delta Dunării, dulce, pufos și ademenitor. Fish-ul lor era sec, pesemne congelat, să nu faceți ca ei! Chips-urile erau bune, dar parcă prea uleioase. Cartofii, odată prăjiți, trebuie bine tamponați pe tâmple…

Mai mult